Sport | Zdraví

Nemoc jako cesta k prozření...

Hodnocení

Bioenergetici se shodují v tom, že podnětem ke zjevení příznaků onemocnění rakovinou je často pýcha. Pyšný člověk podvědomě, ale i vědomě nadřazuje sám sebe nad ostatní.

Nemoc jako cesta k prozření...
Nemoc jako cesta k prozření...

Má pocit, že svoje bližní převyšuje například většími schopnostmi, svou duchovností, moudrostí, tvořivostí, talentem, majetkem, společenským postavením, případně též osudem, fyzickým zjevem a krásou.

V hlubinné příčině pýchy však nebývá vždy jen výhradní pocit objektivní a snad oprávněné nadřazenosti, ale někdy naopak pocit nedostatečnosti, pocit ohrožení a dokonce silná obava ze zvratu dosud příznivé individuální situace, která byla a snad dosud je nadprůměrně příznivá nebo se takovou alespoň zdá…

Většinou šlo o sportovce, herce, umělce, podnikatele a politiky, kteří v uplynulých čtyřiceti letech zemřeli na rakovinu, a vyvodil z tohoto zkoumání předpoklad, že si v drtivé většině svou nemoc způsobili přílišnou pýchou, jež pramenila zejména z jejich tvůrčích, společenských či organizátorských aktivit a z následné popularity.

Mezi takto zemřelými uvádí např. herce Johna Wayna, herečku Andrey Hepburnovu, prezidenta USA Lyndona Johnsona, herce Yull Brynnera, Jacqueline Kennedyovou, rejdaře Aristotela Onassise, operní zpěvačku Marii Callasovou, francouzského prezidenta Francoise Mitteranda, herce Steve McQueena, Gérarda Philippa a další.

Zdroj: Zivotbezhranic.cz

Nepřehlédněte

Zdravé recepty pro každý týden

Zdravé recepty pro každý týden

7.1. | 02:43 Zdravepondeli.cz

Zdravé recepty na každý týden jako inspirace pro racionální…

Osobný tréner

Osobný tréner

21.10. | 11:34 Sparring.sk

Ak chcete zmeniť svoj život a konečne sa začať hýbať, už…

Moje zkušenosti s Andropharmia Slim

Moje zkušenosti s Andropharmia Slim

19.10. | 21:37 Klikacvak.cz

Přebytečné kilogramy mě vždy trápily. Vyzkoušela jsem mnoho…

Nenechte se mýlit: Odpouštění je nesmysl!

Nenechte se mýlit: Odpouštění je nesmysl!

16.10. | 11:17 Zivotbezhranic.cz

Odpuštění - proces, kterým procházíme naprosto všichni, a to…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym