Lidé | Sex a vztahy

Počet vražd v České republice a Praze klesá, letos bylo zabi

Anonym

12:56 | 29.12.2008
Anonym

Hodnocení

Do poloviny prosince bylo zavražděno v ČR 189 lidí, o sedm méně než v loňském roce. Myšlení pachatelů se podle Lottese však v postupu času nijak výrazně nezměnilo...

Počet vražd v České republice a Praze klesá, letos bylo zabi
Počet vražd v České republice a Praze klesá, letos bylo zabi

Počet vražd k půlce prosince letošního roku má ve srovnání s loňským rokem zatím sestupnou tendenci nejen v Praze, ale i v celé České republice. Na vzestupu je však brutalita pachatelů, podotkl pro agenturu Mediafax šéf pražské mordparty Josef Lottes.

Do poloviny prosince bylo zavražděno v ČR 189 lidí, o sedm méně než v loňském roce. Myšlení pachatelů se podle Lottese však v postupu času nijak výrazně nezměnilo. Vrazi ve snaze čin co nejlépe zamaskovat, manipulují s mrtvými těly, zakopávají je i čtvrtí.

Chodidlo objevili pražští strážníci v září u Hostivařské přehrady na pravidelné služební obchůzce, ruku krátce předtím objevili pracovníci třídírny odpadků v Malé Chuchli. Lottes konstatoval, že cizincům z postsovětských zemí v posledních letech neprochází ani taktika opustit po činu ČR a ztratit se v mateřské zemi. Čeští kriminalisté si totiž ve státech na východě od našich hranic vybudovali vynikající kontakty. Podle Josefa Lottese dokonalá vražda, tedy zločin, který by se nedal odhalit, neexistuje. „Pachatel chtě nechtě vždy po sobě zanechá nějakou stopu. Čas stejně pracuje pro nás, ne pro něj, “ podotkl detektiv. Podle něho ale přece jen některé nevyřešené případy na oltáři policie zůstávají. „Samozřejmě máme pomníčky. Jsem ale přesvědčen, že jsou způsobeny lidským faktorem, “ podotkl a dodal, že jim vydatně pomáhají nové vědecké technologie: „Taková genetika je fantastická věc a vyvíjí se tak rychle, že se nestačíme divit. Do podrobností zabíhat nechci. Čím méně má protivník informací, tím lépe, “ uzavřel Lottes. Stejně jako v předchozích letech převládají vraždy motivované osobními vztahy a pak loupežné vraždy. Kompletní statistiku za rok 2008 bude mít policie k dispozici na jaře příštího roku.

Zdroj: Mediafax.cz

Nepřehlédněte

Super dárky jsou erotické pomůcky

Super dárky jsou erotické pomůcky

24.10. | 16:10 Darky-Clanky.cz

Gynekologové, sexuologové i urologové mnohdy také zdůrazňují…

Únik plynu v Litvínově zaměstnal v podvečer hasiče,…

Únik plynu v Litvínově zaměstnal v podvečer hasiče, plynaře a městské strážníky

19.10. | 22:40 Udalosti112.cz

LITVÍNOV / 18.10.2012 Masivní únik plynu zaměstnal ve…

Jak správně vychovávat děti?

Jak správně vychovávat děti?

18.10. | 10:37 Web.libimseti.cz

Jediná možnost je zrušit soukromí, protože zanikne rodina a…

Optimální myšlenkový směr

Optimální myšlenkový směr

17.10. | 15:35 Web.libimseti.cz

Jaký je optimální myšlenkový směr, kterým se máme vydat,…


Komentáře

  • Anonym

    Anonym, 5.10.2009 000 14:35

    hell

  • Anonym