05. února 2009, Temaki Sushi, Uru Maki, Nigiri Sushi, Hoso Maki, Saiku Sushi, Sushi, Sushi bary, Sushi restaurace, Sushi v Praze, Maki Sushi, Wasabi, Japonsko, Futo Maki, Chirashi Sushi, Sashimi
Japonsko, země vycházejícího slunce, země, která Vás lehce okouzlí svou historií, tradicemi i životním stylem. Dnes můžete kousek Japonska ochutnat hned na několika místech i v Praze. Ano, Sushi! Tradiční japonský pokrm pocházející ze 7. století, se prý v Asii rozšířil vlivem náboženství buddhismu, jež zakazoval pozření masa. Pojďte s námi ochutnat dálku země vycházejícího slunce a seznamte se s tímto vynikajícím a tak rozmanitým jídlem.
V doslovném překladu znamená sushi kyselá rýže. Právě rýže je nejzákladnější surovinou pro přípravu tohoto pokrmu. Důležité je, aby rýže byla po uvaření krásně lepivá tak, aby byla lehce tvarovatelná. Pro přípravu sushi určitě nelze použít rýži „obyčejnou“. Nejlepší rýže pro sushi je bílá, japonská kulatozrná nebo korejská s nápisem sushi. Po uvaření je nutné rýži ochutit tak, aby byla sladkokyselá, čehož docílíme použitím sladkého rýžového vína mirin, který dodá rýži nasládlou chuť a rýžového octu a soli, díky nimž získá rýže ostřejší a kyselejší příchuť.
Neméně důležitou součástí tohoto asijského skvostu, jsou mořské plody, jako syrové ryby, krevety, chobotnice, sépie, apod. U mořských plodů je nejdůležitější to, aby byly čerstvé, jelikož se často podávají v syrovém stavu.