Volný čas | Zábava

Trucky na ledě 4. díl online - Kruté mrazy

Hodnocení

Osmnáctý den na ledové dálnici a zima vrcholí. Stovky řidičů převezli více jak 3000 nákladů přes zamrzlá jezera, ale dalších 7000 čeká ve výchozím bodě Yellowknife. Všichni řidiči se postupně dostávají do komplikací a na jednom z nejtěžších míst, Ingramově cestě, zapadne padesáti tunová cisterna do příkopu. Cesta je zablokována na déle jak 4 hodiny. Řidiči musí trčet v koloně a každou minuty přichází o desítky dolarů.

Trucky na ledě 4. díl online - Kruté mrazy
Trucky na ledě 4. díl online - Kruté mrazy

Provoz na ledové dálnici se pomalu dostává do své druhé poloviny. 600 řidičů se svými více či méně odolnými kamiony převezlo více jak 4000 nákladů. To znamená, že každý z nich převezl za 30 dní v průměru skoro 7 nákladů. Ale někteří toho zvládli daleko méně, někteří naopak tuto hranici s přehledem pokořili.

Jedním z nich je „Polární medvěd“ Hugh Rowland, který už pokořil magickou desítku a k tomu přidal ještě jeden náklad navíc. Vysněná padesátka se vzdaluje, protože ani tomuto zkušenému řidičovi a rekordmanovi na ledové dálnici se potíže nevyhýbají. 96ti centimetrová vrstva ledu musí unést jeho dvanácti tunový náklad pro diamantový důl. Mezitím další z jeho řidičů Rick Yemm je ve svém trucku promrzlý na kost. Už čtvrtou jízdu mu nefunguje topení! V takovém trucku se nedá vydržet a je štěstím jestli se mu vyhnou omrzliny. Oprava a zdržení s ní spojené je nevyhnutelné. Při teplotách kolem -40°C není jiná možnost.

Todd White je jeden z dalších řidičů, kteří jsou pod křídly Hugha Rowlanda. Na ledové dálnici není poprvé, ale udělal si sedmiletou pauzu, a tak na některé její zákony jaksi pozapomněl. 12 tunový náklad důlních zásob a cesta do nejvzdálenějšího dolu, 500 kilometrů vzdáleného diamantového dolu Etaki, čeká předním. Doma mu stojí vlastní truck, jehož oprava si vyžádá 20 000 dolarů. Jediné možné východisko našel v ledové dálnici. Vyhnou se mu poruchy a neskončí jako Drew Sherwood, který je více v servisu než na cestě? Ten dostává další náklad, 30 tun cementu, ale než vyjede na led problémy přijdou znovu. Jeho motor ztrácí tah a je nucen nechat návěs na krajnici. Vrací se zpátky do servisu.

Ingramova cesta hlasí další problém. Cisterna se 40 tunami paliva spadla do příkopu. Nebylo to tady už? Ano, stejná nehoda se opakuje. Únik paliva a následné znečištění řeky Yellowknife, životně důležitého zdroje pitné vody, musí být, co nejrychleji zažehnáno.

Zdroj: Truckynalede.cz

Nepřehlédněte

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

7.1. | 02:43 Aktualne.centrum.cz

Aktuálně.cz - kompletní zpravodajství, zprávy z domova i ze…

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

7.1. | 02:43 Reflex.cz

Přestože je všeobecně známo, že pěstování konopí je převážně…

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

7.1. | 02:43 Truckynalede.cz

Trucky na ledě jsou zpátky na Prima COOL a také na…

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

4.11. | 13:32 Taborsko.webnode.cz

ČR - V říjnu 2012 vznikla na sociální síti Facebook občanská…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost

Csmatalent
Anonym