Koníčky | Cestování

10 míst, která musíte navštívit v Amsterdamu

Anonym

10:07 | 7.12.2009
Anonym

Hodnocení

Léto 2009 už skončilo, podzim se pomalu přehupuje do zimy. Taverny jsou zavřené, lehátka uzamčená ve sklepě a na plážích fouká studený vítr. Kam se tedy vydat na dovolenou, když Vaše oblíbená letní destinace připomíná město duchů? Navštivte Amsterdam!

10 míst, která musíte navštívit v Amsterdamu
10 míst, která musíte navštívit v Amsterdamu

Léto 2009 už skončilo, podzim se pomalu přehupuje do zimy. Taverny jsou zavřené, lehátka uzamčená ve sklepě a na plážích fouká studený vítr. Kam se tedy vydat na dovolenou, když Vaše oblíbená letní destinace připomíná město duchů? Proč si nenaplánovat prodloužený víkend ve velkoměstě, chodit z muzea do muzea a večeřet v proslulých místních restauracích?

Amsterdam je jedno z nejlepších malých měst na světě. Město je celosvětově známé nejen svými kanály, ale též mnoha muzei a historickými památkami. Je zde pořád co obdivovat, především všudypřítomnou toleranci a různorodost. Najdete zde všechny výhody velkoměsta: historii, noční život, zábavu, mezinárodní restaurace, dobrou veřejnou dopravu – ale jedná se o tiché město, s malým provozem na silnicích, především díky kanálům. V Amsterodamu není nic daleko – ale nezapomeňte si půjčit kolo pro ještě lepší zážitek.

Oude Kerk – přímo ve středu Čtvrti červených luceren se nachází tento starý kostel s malými domky po stranách. Jeho budovy, především goticko-renesanční osmihrannou věž, využívali hlavně námořníci k předávání hlášení.

Náměstí Dam – ačkoliv bychom našli krásnější památky, náměstí Dam je centrem a srdcem Amsterdamu. Jeho historie je přímo fascinující. Dam byl za ta léta svědkem mnoha historických dramat, například se zde usídlili Napoleonovi vojáci při obsazení města v roce 1808. Historie Damu je dobře zdokumentovaná v Amsterdam Historical Museum. Královský palác (Koninklijk Paleis) je dominantou náměstí. Původně zde byla radnice a jeho klasická fasáda a krásné sochy měly oslavovat město Amsterdam. Na rozdíl od své bouřlivé historie, představuje nyní náměstí klidné místo a domov pro stovky holubů a pro turisty, kteří zde odpočívají.

Zdroj: Radicestujeme.eu

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym