Pokud rádi mlsáte a máte rádi palačinky „z okna“ jak tomu říkám já, pak musíte vyzkoušet tenhle recept. Je jedno komu ho zadáte. Mámě, manželce, přítelkyni nebo se do toho pustíte sami, dodržte poměry a máte přesnou kopii.
Recept na Francouzské palačinky
Pokud rádi mlsáte a máte rádi palačinky „z okna“ jak tomu říkám já, pak musíte vyzkoušet tenhle recept. Je jedno komu ho zadáte. Mámě, manželce, přítelkyni nebo se do toho pustíte sami, dodržte poměry a máte přesnou kopii.
Francouzské palačinky se „ve vokně“ dělají na speciální plotýnce, která je určená přímo k tomuto účelu. Ani nemyslete na to, že by jste si ji pořídili, byť použitou. Tuhle práci jsem vám ušetřil a zjistil, že to stojí tak dvacku. Takže na to zapomeňte. Postačí teflonová pánev o větším průměru. Rozehřát, dát trochu másla nebo oleje. Já používám olej, ale je tam potřeba dát opravdu jen trochu. Aby to bylo spíš na sucho. Těsto se leje do co nejtenčí vrstvy a jakmile nahoře „zavadne“, tak hned otočit.
Recept: 1/4l mléka, 1/4l vody, 3 vejce, 3 velké lžíce oleje, 1 vanilkový cukr, špetka soli (dávám tak půl čajové lžičky), 30dkg hladké mouky, dvě čajové lžičky práškového cukru.
Těsto je potřeba pořádně promíchat a nechat tak půl hoďky odležet. Nebojte se když bude těsto vypadat řídce. Je to v pohodě. Nalejte na pánev (ne všechno), rozetřete do tenka a pak už si užijte tu chuť palačinek „z okna“. Je to těsto tak na 12 kousků. Zkusil jsem toho udělat míň, i když jsem se snažil dodržet poměry, tak to nebylo úplně ono. Nebojte se to udělat celé. Je to tak dobrý, že to zbouchnete ani nebudete vědět jak.
Zdroj: Sborez.cz