Lidé

Češi mají rádi korupci

Hodnocení

Značná část veřejnosti Klausovi a Drobilovi a celé ODS aplauduje, a proto budeme všichni nehorázně okrádáni dále

Češi mají rádi korupci
Češi mají rádi korupci

Vybavuji si tu slova jednoho staršího pána, známého vyváděním veřejných peněz z jedné nemocnice, který mi s bezelstnou tváří v době Čunkovy aféry tvrdil, že rozhodně je na straně Jiřího Čunka a že já mám jistě stejný postoj. Později jsem potkal svého bývalého spolužáka, opravdu čestného člověka, člena KDU-ČSL, který mne přesvědčoval, že Čunek je nevinný jako lilie, pouze se proti němu spikla média.

Je pravda, že KDU-ČSL se ve vleklé Čunkově aféře nezastal prezident, který měl svou aféru v roce 1997, aby se v roce 2003 stal za podpory Grossovy ČSSD prezidentem. ODS s Drobilem jako ideovým šéfem strany a s prezidentem jako faktickým předsedou netrpí vůbec na souchotě, ale kypí červenolícím zdravím a přízní ze strany veřejnosti.

Proto mám jisté podezření, že současná aféra kolem ministra obrany Vondry má ve skutečnosti ještě výrazněji zvýšit popularitu ODS ve společnosti, která je sama prolezlá korupcí či příliš důvěřivá k nevině politiků (věřím, že mnohá naivní hlavička si klade kruciální otázku: a je vůbec korupce a defraudace veřejných peněz takový zločin?).

Zdá se, že v době, kdy byl Vondra místopředsedou vlády a vedl vládní sekci pro předsednictví Česka EU, vyfakturovala jedna firma (Promopro) za pronájem a obsluhu audiovizuální techniky na akcích, pořádaných v rámci českého předsednictví EU, 766 milionů Kč z peněz daňových poplatníků, ačkoli částka podle původních garancí nesměla překročit 85 milionů Kč.

Zdroj: Blisty.cz

Nepřehlédněte

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla…

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla Járy Cimrmana

7.2. | 09:10 Aktualne.centrum.cz

Herec a dirigent podlehl v nemocnici zranění, bylo mu 85 let

otevřený dopis

otevřený dopis

6.2. | 17:35 Unipa.cz

unipa, unie porodních asistentek je sdružuje porodní…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog - Václav Vrána

1.2. | 11:30 Vaclavvrana.blog.idnes.cz

Politická satira, myslím si, že je jí stále málo. Upozorňuji…

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

31.1. | 08:46 Zpravy.idnes.cz

Situace v Egyptě připomíná Írán roku 1979. Západu se může…


Komentáře

  • Michal Rezanka

    Michal Rezanka, 30.1.2011 000 03:09

    :(

  • Lida Jelinek

    Lida Jelinek, 30.1.2011 000 14:12

    obdivujeme ty největší grázly... Kožený s Krejčířem jsou národní hrdinové...

  • Zdeněk Beran

    Zdeněk Beran, 30.1.2011 000 14:34

    Asi jak pro koho... Pro mne jsou to pouze kamarádi Klause a jeho ODS!!! Co pro mne je Klaus, to raději veřejně psát nebudu: Můj prezident ani slušný člověk to rozhodně ale není!!!!

  • Lida Jelinek

    Lida Jelinek, 30.1.2011 000 14:55

    výjimka potěší, v každém případě jen potvrzuje pravidlo :(

  • Bushka Bryndová

    Bushka Bryndová, 30.1.2011 000 15:17

    Víš Zdeňku, ta pravá zkouška ohněm nastává, když si lidé dosud nemajetní čuchnou k možnostem, jak si přijít na velký prachy. Bohužel, většina Čechů v takové zkoušce trapně selže a nechají se koupit, a ještě k tomu velmi často za směšnou almužnu. Není divu, když si Češi sami sebe nevážejí, že se pak prodávají pod cenou jako ta nejošklivější a nejstarší štětka z ulice... A samozřejmě, ten kdo si neváží sám sebe, nemůže si ani vážit jiných, je to jen taková smějící se, šklebící se hyena...

  • Zdeněk Beran

    Zdeněk Beran, 30.1.2011 000 22:32

    Většina čechů (hlavně těch vysoce postavených), si nyní hezky nakrade, penízky si uloží v zahraničí a kdyby snad jednou zde šlo do tuhého, už vědí kam utéct... Právě tak, jako je to nyní v Egyptě... Zatím tu ty poctivé budou krmit krásnými slovíčky, například o boji s korupcí... Zkrátka ti slušní lidé vždy utřou pusu...

  • Bushka Bryndová

    Bushka Bryndová, 30.1.2011 000 22:39

    No, však takoví modří supové brzy nebudou mít kam utíkat a ty jejich prašulky uložené v zahraničních bankách se jim rozplynou jako pára nad hrncem. A pak dojde na placení účtů, které se jim nebude vůbec líbit.

  • Anonym

Oblíbenost