Lidé

Galerie Mánes - výstava Světlo v architektuře

Anonym

18:35 | 9.2.2010
Anonym

Hodnocení

Ve dnech od 8. do 12. března 2010 v budově Mánes na Masarykově nábřeží v Praze se bude konat nová specializovaná výběrová výstava svítidel, designu a příslušenství Světlo v architektuře. Tato výjimečná akce, které se zúčastní pouze vybrané společnosti z oboru, je určena především architektům, projektantům, stavebním inženýrům a developerům z celé České republiky. více informací na: www.praha-tip.cz

Galerie Mánes - výstava Světlo v architektuře
Galerie Mánes - výstava Světlo v architektuře

Ve dnech od 8. do 12. března 2010 v budově Mánes na Masarykově nábřeží v Praze se bude konat nová specializovaná výběrová výstava svítidel, designu a příslušenství Světlo v architektuře. Tato výjimečná akce, které se zúčastní pouze vybrané společnosti z oboru, je určena především architektům, projektantům, stavebním inženýrům a developerům z celé České republiky.

Organizátorem výstavy Světlo v architektuře je společnost Czech Architecture Week s. r. o., kterápořádá každoročně v Praze festival moderní a současné architektury Architecture Week(www.architectureweek.cz) a má dlouholeté bohaté zkušenosti s pořádáním výběrových akcípodobného charakteru jak v České republice, tak v zahraničí.

Výstavní síň Mánes je součástí meznárodně proslulé budovy Nadace českého výtvarného umění, postavené v meziválečném období, která je významnou ukázkou funkcionalistické architekturya předmětem studijních návštěv z celého světa. Nachází se v centru Prahy nad Vltavou naSlovanském ostrově, na trase mezi Národním divadlem a Tančícím domem. (Podrobnějšíinformace o výstavní síni Mánes na www.manesgallery.cz)

Na výstavě se představí nejlepší a nejvýznamnější české a světové značky z oboru svítidela osvětlovací techniky. Jde např. o českou společnost Eco-Design, která při výrobě svých svítidelpoužívá ekologické materiály, jako jsou keramika, ekolit, porcelán nebo speciální sádra, dálespolečnost Erco, která vyvíjí své produktové řady pro všechny obory architekturního osvětlenía světlo chápe jako čtvrtou dimenzi architektury, neboť světlo interpretuje prostor a určuje náladu.

Zdroj: Praha-Tip.cz

Nepřehlédněte

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla…

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla Járy Cimrmana

7.2. | 09:10 Aktualne.centrum.cz

Herec a dirigent podlehl v nemocnici zranění, bylo mu 85 let

otevřený dopis

otevřený dopis

6.2. | 17:35 Unipa.cz

unipa, unie porodních asistentek je sdružuje porodní…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog - Václav Vrána

1.2. | 11:30 Vaclavvrana.blog.idnes.cz

Politická satira, myslím si, že je jí stále málo. Upozorňuji…

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

31.1. | 08:46 Zpravy.idnes.cz

Situace v Egyptě připomíná Írán roku 1979. Západu se může…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym