Lidé

Zruseni vyberoveho rizeni na reditele ABS kritizuji odborari z USTR

Anonym

14:58 | 4.9.2010
Anonym

Hodnocení

Neklid v ÚSTR trvá. Protestují členové Rady Ústavu pro studium totalitních režimů, odboráři a kandidáti, kteří (zbytečně...)zaslali své propracované koncepce...

Zruseni vyberoveho rizeni na reditele ABS kritizuji odborari z USTR
Zruseni vyberoveho rizeni na reditele ABS kritizuji odborari z USTR

„Ředitel Herman veřejně a opakovaně deklaroval své úsilí o kontinuitu, ovšem zrušením výběrového řízení bez konzultace s Radou tuto kontinuitu zcela rozbíjí, “ ocitovala z usnesení předsedkyně ZO ÚSTR Katka Volná. Výběrové řízení vypsal již 12. července předchozí ředitel ÚSTR Zdeněk Hazdra. Do komise jmenoval jako předsedu jednoho z radních ÚSTR, Jana Zahradníčka, dále dva externí odborníky a pak ředitele ÚSTR a jeho náměstka. Finální výběr měl proběhnout až pod novým ředitelem ÚSTR – proto byla uzávěrka přihlášek nastavená na pátek třináctého srpna, den po volbě ředitele ÚSTR. „Zrušením toho řízení jsem byl nemile překvapen, opravdu to nepokládám za dobrý krok, “ okomentoval situaci zneuznaný předseda komise Zahradníček.

Odborová organizace se dotazovala na koncepce kandidátů, jejich zveřejnění na webových stránkách ÚSTR a zaslání členům komise již při prvním jednání s novým vedením ÚSTR 19. srpna. Ředitel Herman ale sdělil, že se musí se situací nejprve seznámit, jakkoliv ji vnímá jako urgentní. „Shodli jsme se dnes s kolegy, že řízení bylo podle nás transparentně vypsané a legitimní. Jeho zrušení již veřejně společným prohlášením kritizovali všichni tři kandidáti, kteří se do něj přihlásili, “ připomněla Volná.

Dnes se společným kritickým vyjádřením ke zrušení výběrového řízení vystoupili také tři členové Rady ÚSTR: Michal Stehlík, Petruška Šustrová a Jan Zahradníček. Hermanovy důvody pro zrušení výběrového řízení nepokládají za přesvědčivé. Plné znění usnesení 2/05 ZO ÚSTR zde dne 3. září 2010:

ZO ÚSTR konstatuje, že ačkoliv ředitel ÚSTR veřejně a opakovaně deklaroval snahu o dialog, jedná bez tohoto dialogu; a že ačkoliv veřejně a opakovaně deklaroval své úsilí o kontinuitu, tak zrušením výběrového řízení bez konzultace s Radou tuto kontinuitu zcela rozbíjí a jedná v rozporu se svými slovy.

Zdroj: Blisty.cz

Nepřehlédněte

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla…

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla Járy Cimrmana

7.2. | 09:10 Aktualne.centrum.cz

Herec a dirigent podlehl v nemocnici zranění, bylo mu 85 let

otevřený dopis

otevřený dopis

6.2. | 17:35 Unipa.cz

unipa, unie porodních asistentek je sdružuje porodní…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog - Václav Vrána

1.2. | 11:30 Vaclavvrana.blog.idnes.cz

Politická satira, myslím si, že je jí stále málo. Upozorňuji…

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

31.1. | 08:46 Zpravy.idnes.cz

Situace v Egyptě připomíná Írán roku 1979. Západu se může…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym